Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Laco Zachar

Photographer, publicist, traveler

Archívum

Címkék

Királyi park - Galgóc

2012.06.24. 23:11 | lacozachar | Szólj hozzá!

Nagyszombattól 19 km-re északkeletre, a Vág bal partján, az Inóc hegységtől délre fekszik. Beregszeg és Vágszentpéter tartozik hozzá.

Erdődy várkastély (14. század) és a parkjában található egykori színházépület (1802). Lásd a parkban.

Hlohovec_park575.jpg

 Hlohovec_park568.jpg

Hlohovec_park564.jpg

Hlohovec_park579.jpg

Hlohovec_park584.jpg

Hlohovec_park551.jpg

Hlohovec_park506.jpg

Hlohovec_park509.jpg

PINTERES.COM iDNES

Borocskára a morvaországi várakba

2012.06.23. 21:21 | lacozachar | Szólj hozzá!

Képzeljék el – gyönyörű napsugaras napon egy páratlan szépségű kertben sétálnak és álmodják gyermekkori álmukat királyokról , hercegekről, várakról, kastélyokról és az álmok egyszeriben valóra válnak . Ha velem tartanak.

Morvaország váraiba, kastélyaiba és egyedülálló pinceutcáiba hívom Önöket. Csak semmi aggodalom, nem tévedünk el.

Ne habozzanak, fogják kézen társukat és kezdjük kulináris sétánkat. Nem álom ez, valóság. Gyönyörű érzés lesz körülvéve lenni pompával, barátságos személyzettel, kiváló szállással , kétszemélyes vacsorával, finom borral.

Kezdjük utunkat Kroměríž  (Kromerzsízs) városában. Más nevén Haná vidék Athénja (Hanácke Athény). Városává választották. Híressé tette az Érseki palota a Palotakerttel és a Virágoskerttel. Ezt a területet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Következő megállónk lehet Uherské Hradište (Magyarhradis) - Buchlovice ahol a Buchlowitz –kastélyban élvezhetjük a csodálatos freskókat. Megállunk még Miloticén a barokk kastélyban, ahol lenyűgöző látványt nyújt a hozzátartozó park az üvegházzal és a fácános. De nézzünk tovább mit kínál nekünk még a Morva folyómente. Egy másik gyöngyszem az UNESCO térképén amit biztosan látni kell a Lednicko - Valtický areál (lednice –valticei kultúrtáj), Lednice romatikus vára A várost 1997-ben Csehország legszebb történelmi a Pálmaházzal, nagy kiterjedésű várkertjével, halastavával és a Minarettel. Mai várlátogató utunkat Napajedla várában fejezzük be, ahol excellens barokk környzet várja vendégeit. Élvezzék velem a fennséges királyi romantikát.

CzechTourism, Térkép
Fotó: archív zár Napajedla,